Wij maken gebruik van cookies om de website makkelijker en persoonlijker te maken. Sluiten

  

Wat is het beste fotoboek?

Er worden veel testen gedaan. “Wat is het beste fotoboek?”  Het ligt voor de hand om fotoboeken te vergelijken omdat heel veel mensen een fotoboek maken. Er zijn veel verschillende aanbieders van fotoboeken.  Uit ervaring weten wij dat veel van de leveranciers met dezelfde apparatuur werken en er ook veel leveranciers zijn die fotoboeken in het buitenland laten produceren.

Hoewel de apparatuur wellicht hetzelfde is kunnen de resultaten heel verschillend zijn. Nederlanders staan erom bekend zeer kwaliteitsbewust te zijn. Dan is het dus belangrijk om te kiezen voor een leverancier die dat begrijpt en dus in Nederland produceert. Printers die fotoboeken printen moeten goed worden onderhouden en moeten in geconditioneerde ruimtes staan om het beste fotoboek te printen.

Wij printen alle fotoboeken in Almere. Voordat jouw fotoboek wordt geprint wordt de printer gecontroleerd op kleur en kwaliteit. We printen testpagina’s die door onze print professionals worden gecontroleerd. En vervolgens voeren we metingen uit om te kijken of de printer de juiste kleuren print.

Het Beste fotoboek gaat natuurlijk niet alleen over de afdrukkwaliteit. De afwerking zoals de binding, het omslag en verpakking moeten ook dik in orde zijn.  Ook daar werken we met de modernste machines maar bovenal zijn de MyPhotoFunners er opgebrand om een mooi fotoboek af te leveren.

Wat kun je zelf doen voor het beste fotoboek?

Wij doen ons best om van ieder fotoboek “het beste fotoboek” te maken. Wij zijn daarbij natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van jouw foto’s.  Gebruik bij voorkeur foto’s die voldoende helderheid en contrast hebben. Op papier valt een foto vaak iets donkerder uit. Er schijnt immers geen licht door het papier zoals op een beeldscherm. 

Foto verbeteren

In de gratis software die wij je aanbieden om je eigen fotoboek te maken kun je kiezen om jouw foto automatisch te verbeteren. Hele slimme software beoordeelt je foto en probeert deze zodanig te verbeteren dat deze goed wordt afgedrukt. Je kunt deze optie gebruiken bij donkere foto’s of foto’s die te weinig contrast hebben of bijvoorbeeld foto’s die wazig zijn. Het is ook mogelijk om rode ogen als gevolg van een te lage directe flits te repareren. Het resultaat is direct op je beeldscherm te zien.

De afdrukkwaliteit

De afdruk kwaliteit van een fotoalbum is afhankelijk van de foto. We spreken regelmatig klanten die een afdruk op papier vergelijken met een weergave op hun beeldscherm.  Het is namelijk heel goed mogelijk dat de kleuren op uw beeldscherm anders zijn dan de afdruk op papier. Dat komt omdat verschillende beeldschermen ook verschillende kleuren laten zien. Kijk maar eens bij de Mediamarkt waar je veel schermen naast elkaar ziet staan. De weergave op ieder scherm is anders.

Daarbij komt dat een beeldscherm licht geeft en papier niet. Een donkere foto kun je op een beeldscherm nog goed zien terwijl deze op papier niet mooi wordt afgedrukt. Gebruik in zo’n geval de automatische fotoverbetering. Zo maken wij het beste fotoboek voor jou.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Aan het typen